Tel +31 070 365 88 57 · info@venduehuis.com

Taxatiedagen en veilingen Indische en Indonesische Kunst

Naast uw Indische of Indonesische kunstwerken kunt u ook uw Chinees porselein, Art Nouveau en Art Deco kunst en Nederlandse schilderkunst laten taxeren.

Taxatiedag met Frans Leidelmeijer, 16 februari  2018 in het Stedelijk Museum Den Bosch

De recente taxatiedagen met Frans Leidelmeijer in zijn Amsterdamse galerie waren goed bezocht.

Gedurende de taxatiemiddagen werden klanten op afspraak ontvangen om hun Indische kunstvoorwerpen te laten zien aan Frans Leidelmeijer en Chris Vellinga. Vanwege de Indische achtergrond van Frans en veel van de bezoekers gingen de gesprekken al snel meer over Indië en Indonesië dan alleen maar over de mogelijke veilingwaarde van het door hun getoonde object. Zo was een van de bezoekers specialist op het gebied van de Staats Spoorwegen van Nederlands-Indië en een andere bezoeker was weer gerelateerd aan een ijzergieterij uit Indië die weer de gietijzeren zuilen voor de stations maakte. Los van deze bijzondere gesprekken was er vanuit veiling oogpunt ook veel interessants te bekijken en te taxeren.

Het meest opzienbarend was de ontdekking van een Lee Man Fong, maar ook een werk van Antonio Blanco, een Basoeki Abdullah en een groot werk van Adolfs. Recent zagen we nog een interessant werk, een Balinese danser van Trubus Soedarsono. Gezien het succes van de eerste Indonesian Art Sale van 20 september 2017 heeft het Venduehuis besloten een volgende Indonesian Art Sale te organiseren en wel op 12 september 2018.

Behalve voor meesterwerken uit de Indonesische schilderkunst zal in de veiling ook ruimte zijn voor kostbaar Indisch zilverwerk, meubelen, boeken en Balinese sculpturen.

  • De tweede ‘Indonesian Art Sale’ staat gepland voor woensdag 12 september 2018

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Voor een taxatie van uw Indische schilderij of ander Indische kunstvoorwerp kunt u contact opnemen met Chris Vellinga van het Venduehuis of Frans Leidelmeijer

Mailadressen: c.vellinga@venduehuis.com of f.leidelmeijer@venduehuis.com