Tel +31 070 365 88 57 · info@venduehuis.com

Taxatiedagen en veilingen Indische en Indonesische Kunst

Naast uw Indische of Indonesische kunstwerken kunt u ook uw Chinees porselein, Art Nouveau en Art Deco kunst en Nederlandse schilderkunst laten taxeren.

Resultaat eerste taxatiedagen bij Frans Leidelmeijer

De recente taxatiedagen met Frans Leidelmeijer in zijn Amsterdamse galerie waren goed bezocht.

Gedurende de middag werden klanten op afspraak ontvangen om hun Indische kunstvoorwerpen te laten zien aan Frans Leidelmeijer en Chris Vellinga. Vanwege de Indische achtergrond van Frans en veel van de bezoekers gingen de gesprekken al snel meer over Indië en Indonesië dan alleen maar over de mogelijke veilingwaarde van het door hun getoonde object. Zo was een van de bezoekers specialist op het gebied van de Staats Spoorwegen van Nederlands-Indië en een andere bezoeker was weer gerelateerd aan een ijzergieterij uit Indië die weer de gietijzeren zuilen voor de stations maakte. Los van deze bijzondere gesprekken was er vanuit veiling oogpunt ook veel interessants te bekijken en te taxeren.

Het meest opzienbarend was de ontdekking van een Lee Man Fong, maar ook een werk van Antonio Blanco, een Basoeki Abdullah en een groot werk van Adolfs. Gezien de groei van het aanbod kwalitatief goede Indische werken heeft het Venduehuis in overleg met Frans Leidelmeijer besloten een speciale veiling te wijden aan Indische kunst en kunstnijverheid. Een wens die al langer bij het Venduehuis leeft, maar door de samenwerking met Frans Leidelmeijer levensvatbaar is geworden.

Behalve voor meesterwerken uit de schilderkunst zal op de ‘Special Art from the Dutch Indies and Indonesia’ ook ruimte zijn voor Indisch zilverwerk, meubelen, boeken en sculpturen, zowel van Bali als ‘tribal art’ uit Indonesië.

  • De eerste special sale ‘Art form the Dutch Indies and Indonesia’ staat gepland voor woensdag 20 september.

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Voor een taxatie van uw Indische schilderij of ander Indische kunstvoorwerp kunt u contact opnemen met Chris Vellinga van het Venduehuis of Frans Leidelmeijer

Mailadressen: c.vellinga@venduehuis.com of f.leidelmeijer@venduehuis.com