Tel +31 070 365 88 57 · info@venduehuis.com

ONZE EXPERTS & ADVISEUR

Onze experts Indische kunst


drs Chris Vellinga

Schilderijen, aquarellen en tekeningen, meubelen, kunstnijverheid, sculpturen en varia

c.vellinga@venduehuis.com


drs Marjolein C.H. Regout

Schilderijen, aquarellen
en tekeningen

m.regout@venduehuis.com


Manuela Sommeregger

Schilderijen, aquarellen
en tekeningen

m.sommeregger@venduehuis.com

Onze adviseur Indische kunst

Frans Leidelmeijer, adviseur en ambassadeur van het Haags Venduehuis.

Het Venduehuis verkocht een paar jaar terug een schilderij van de Chinees-Indonesische schilder Lee Man Fong voor € 110.000. Het werk van deze kunstenaar is ook vandaag de dag bijzonder gewild. Goede werken van Indische kunstenaars als Hofker, Spies of Le Mayeur vertegenwoordigen soms waarden die nog hoger zijn. Het Venduehuis der Notarissen heeft ruime ervaring in het veilen van Indische kunst.

Den Haag wordt ook wel ‘de weduwe van Indië’ genoemd. Een gevleugelde uitspraak die door Wieteke van Dort als Tante Lien en haar gelijknamige lied beroemd is geworden. In Den Haag en omgeving is dan ook vast nog fraaie Indische kunst te vinden die wacht op een nieuwe generatie liefhebbers om haar te waarderen. Het Venduehuis heeft daar in het verleden een bemiddelende rol in gespeeld en wil dat in de toekomst uiteraard graag blijven doen. Om daarbij te helpen heeft het Venduehuis Frans Leidelmeijer bereid gevonden zich als adviseur en ambassadeur op het gebied van Indische kunst en kunstnijverheid aan het Venduehuis te verbinden.

Frans Leidelmeijer die in 1942 in Bandoeng werd geboren, was 26 jaar lang expert kunstnijverheid bij televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’; een BN-er met een encyclopedische kennis op voornoemd gebied. Met zijn komst heeft het Venduehuis een sleutelfiguur binnen haar gelederen die een belangrijke rol zal spelen in het versterken van haar rol als veiling van Indische kunst en kunstnijverheid. Een reden voor Frans Leidelmeijer om zich te verbinden aan het Venduehuis is zijn Haagse achtergrond maar ook zijn sympathie voor ons veilinghuis, dat hij als kunsthandelaar en expert al goed kende. Den Haag was de stad waar hij na vertrek uit Nederlands-Indië zijn woonplaats vond en waarmee hij zich na zijn vestiging in Amsterdam verbonden bleef voelen.

Mocht u een belangrijk Indisch werk hebben en hiervoor een veilingindicatie wensen te ontvangen dan kunt u ons altijd benaderen voor het maken van een afspraak. Frans Leidelmeijer en/of ondergetekende komen dan graag bij u langs voor een taxatie van uw kunstwerk.

U kunt mij mailen op c.vellinga@venduehuis.com